Látogatók, felhasználók, közvetlen és közvetett érintettek

A Kiscelli Múzeum gyakorlatilag minden korosztály számára igénybe vehető egész évben. Az állandó kiállítások leginkább az idősebb korosztálynak nyújtanak maradandó élményeket, de tanulságosak lehetnek a fiatalabb generációknak is.

0414_kortalan_kedd_1 (1)5_6_1_meselo_cegerek

Időszakosan múzeumpedagógia foglalkozásokon vesznek részt csoportok négy korosztályra lebontva: óvodások, 6-10 éves diákok, 11-14 éves diákok és 15-18 éves diákok. Továbbá megértési nehézséggel rendelkező fiataloknak is tartanak ilyen kurzusokat.

15_18_3_kurator02_noe

Leginkább az időszakos programokon résztvevők száma szokott a legnagyobb lenni. Ilyenek a felnőtt és családi programok, de a legnépszerűbb a nyári táborok, melyeken immáron több kurzusban lehet részt venni, ám a szabad helyek hamar be szoktak telni. Nagyon népszerűek ezek a táborok a gyerekek körében, ahol a kézművességgel ismerkedhetnek feladatok és játékok keretén belül.

csaladi081_csoportkep

Összefoglalva a Kiscelli Múzeum programjai nem egy bizonyos korosztálynak szólnak, itt mindenki találhat magának megfelelő tárlatot vagy programot, amelyen megismerheti a 18-21. századi Budapest lakóinak történetét és életét. Jellemzően inkább a fiatalok és gyermekek veszik igénybe a múzeum adta szolgáltatásokat és programokat.

A látogatottsági adatok mégis azt mutatják, hogy évről-évre csökken a múzeumba érkezők száma. Ez az állandó kiállításokra érkezők számában mutatkozik csak meg, mert az időszakos programokon és nyári táborokon résztvevő gyerekek száma továbbra is magas. Példaként, az idei két nyári táborba már most beteltek a szabad helyek.

c                                                        Farkas Ádám

Reklámok